fbpx

Политика на колачиња

Колачиња

Што претставуваат колачињата (cookies)?

Колачињата (cookies) се мали делови на информации кои се чуваат на компјутер или друг уред (мобилен телефон, таблет, итн). Веб прелистувачот ги испраќа овие колачиња назад кон веб страницата при секоја Ваша посета и ни помага да ја сочуваме информацијата за Вашите кориснички преференци. Ако сакате да добиете подетални информации во врска со колачињата и нивната функционалност, може да го посетите http://www.aboutcookies.org/.

Секогаш кога ќе ја посетите нашата веб страница преку колачиња или други технологии може да се собираат информации. Со користењето на оваа веб страна, Вие се согласувате со користење колачиња, како што е опишано во нашата политика за користење на колачиња.

Колачиња кој ги користи веб страната на Хоризонти

 

Тип на колаче

Име на колаче

Цел на користење

Google analytics

utma

_utmb

_utmc

_utmz

_ga

_gali

_gat

_gid

Овие колачиња се користат за следење на перформансите на нашата страница. Ние ги користиме информациите за да ни помогнеме да ја подобриме веб страна. Колачињата ги собираат информациите во анонимна форма, вклучувајќи го и бројот на посети на нашата страница, од каде доаќаат посетителите на страната и страниците што ги посетиле.

 

За да се откажете од следењето од Google Analytics на сите веб-страници посетете http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Youtube preferences

 

 

Facebook

 

 

Language preferences

qtrans_front_language

Колаче за да се запамети изборот на јазик на корисникот

Google Maps

gsScrollPos*

Google Maps колаче

 

APISID, NID, SID, 1P_JAR

Овие колачиња ги користи Google за прикажување на персонализирани реклами на сајтови на Google, врз основа на неодамнешни пребарувања и претходни интеракции.

 

HSID, SSID, APISID, SAPISID

Колачињата HSID, SSID, APISID и SAPISID му овозможуваат на Google да собира информации за корисниците за видеа кои ги посетува YouTube.

Како да ги контролирате колачињата?

Посетувајќи ја нашата веб страна Вие се согласувате со користењето на колачиња од наша страна. Ви овозможуваме да ги контролирате и управувате колачињата кои ги користиме. Ве молиме имајте предвид дека отстранувањето или блокирањето на колачињата може да го ограничи Вашиот пристап до одредени функции на нашата веб страна.

Директен Маркетинг

Користиме колачиња кои ни помагаат да Ви обезбедиме содржини преку насочено рекламирање, кое е од значење за Вас и Вашите интереси. Вие можете во секое време да побарате од нас да престанеме да ги користиме вашите лични податоци за директен маркетинг. Ако сакате да го направите ова, Ве молиме контактирајте не.

Социјални копчиња

Користиме социјални копчиња, за да им овозможиме на нашите корисници да споделуваат или да обележуваат веб страници. Тоа се копчиња на трети страни, кои што можат да запишуваат информации за Вашите сесии на интернет. Ние не можеме да ги ограничиме овие веб страници да собираат информации за користената содржина.

Надворешни веб услуги

Користиме надворешни веб сервиси на нашата веб страна на кој користите форма за најава. Како во случајот со социјалните копчиња, ние не можеме да ги ограничиме овие веб страни да собираат информации за користената содржина.

Контрола на прелистувачот

Повеќето прелистувачи Ви овозможуваат да ги ограничите или избришете одредени видови колачиња, како и да блокирате колачиња од одредени веб страници. За информација како да го  подесите Вашиот прелистувач, за да ги блокирате или филтрирате колачињата, посетете го http://www.aboutcookies.org/  или http://www.cookiecentral.com/faq/.

КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР

експозитури

 

Микрокредитна Фондација ХОРИЗОНТИ
бул. Св. Климент Охридски 58Б, влез 2, кат 3
1000 Скопје, Македонија
E-mail: kontakt@horizonti.org.mk

МРЕЖА НА ЕКСПОЗИТУРИ

експозитури